logotyp

Förslag för: våra äldre och personer med funktionsvariation

Sammanfattning

Jag vill ge våra äldre och personer med funktionsvariation möjligheten att välja vart dom vill bo i större utsträckning.Om dom vill bo kvar i hemmet så ska dom få göra detta och då få vård av anhörig eller närstående. Vårdaren får då ett kommunalt bidrag för detta.

Beskrivning

Jag tror många människor hellre bor kvar i sin trygga hemmiljö med nära och kära istället för att slussas till "hemmet". Jag tror också att den hemlagade maten och sociala umgänget med personer man älskar kommer leda till en högre livskvalité än den man får på många av dom vårdinrättningar som finns idag. Det är heller inte alla äldre som har ekonomin att betala för att få komma till en vårdinrättning med hög kvalitet. Nu med möjligheten att bo kvar hemma kommer alla kunna ha det bra till slutet. Jag vill värna om familjen som jag anser är viktigast av allt.

Länk

Direktlänk till e-förslaget

http://haninge.demokratiportalen.se/eforslag/EnadeSverige

Skriv under e-förslaget

info Om du lägger till dig i epostlistan får du epost vid statusändringar samt meddelanden från förslagställaren/handläggare/administratör endast rörande det här specifika e-förslaget.
Registrera Logga in

Onlineunderskrifter

Nr. Namn Datum Kommentar
1 Bosse Jonsson 2020-07-02
2 Nick Elf 2020-07-02 Bra ide Bosse
3 Caroline Blommé 2020-07-02 Låt våra äldre & personer med funktionsvariation kunna bo kvar i hemmet & ge kommunalt bidrag till vårdaren.
4 Hanna Jacobsson 2020-07-22
Information

Status

Samlar underskrifter

Förslagsställare

Bosse Jonsson

Startdatum

2020-06-01

Slutdatum

2020-09-01

Målgrupp

Socialnämnden

Signaturer

4 onlineunderskrifter
0 pappersunderskrifter